UA-69269769-1

Consultatie, onderwijs en bij- en nascholing in de filosofie en ethiek van de zorg, geneeskunde en psychiatrie

Welkom op de website van Amedea


Op deze startpagina post ik -ter leering ende vermaeck- kritische aantekeningen bij actuele en minder actuele gebeurtenissen, publicaties of debatten die betrekking hebben op ethiek, filosofie, zorg en/of psychiatrie. Reacties welkom! Kijkt u vooral ook verder op de site, bij het aanbod bijvoorbeeld of de thema's.  


17.10.2018

Corsendonk

De inschrijving voor de Corsendonkcursus is weer geopend. Wil je aan de slag met een vaag onderzoeksidee of een al wat verder uitgewerkt protocol? Heerlijk eten, drinken en (naar keuze) hardlopen en 24 accreditatiepunten verdienen? Genieten van een bourgondische ambiance én wetenschappelijke diepgang? De Corsendonkcursus is er voor psychiaters en niet-psychiaters en richt zich op klinisch wetenschappelijk onderzoek in de psychiatrie. Geef je op!

Andrea Ruissen - 19:41 @ algemeen | Een opmerking toevoegen

10.10.2018

Julius Reynders - De anatomie van het geluk

“Liefde in tijden van maakbaarheid.” Ik was al langere tijd op dit debuut aan het wachten, en de samenvatting van de uitgever ken ik inmiddels zo’n beetje uit mijn hoofd. Het boek gaat over de vermeende maakbaarheid van geluk. Jonathan, een depressieve dertiger, is op zoek naar geluk, denkt daarbij aan liefde, maar verliest zich in betaalde seks - gekocht met geld of gekocht met aangeleerde versiertrucs. Als hij dan onverwacht toch liefde leert kennen, ontvalt deze hem al snel weer en keert hij terug in de staat van depressieve dertiger. Of toch niet. [Meer weten…]

Andrea Ruissen - 19:13 @ romans en films | Een opmerking toevoegen